تولید مولیبدات سدیم

سدیم مولیبدات را می‌توان با اکسیدکردن و برشته کردن مولیبدنیت یا دیگر مواد خام حاوی مولیبدن به دست آورد. تری اکسید مولیبدن، به‌دست‌آمده را با سدیم هیدروکسید شستشو داده و محلول مولیبدات سدیم به دست می‌آید.

در مراحل بعد فیلتراسیون، به غلظت رساندن، سردکردن، سانتریفیوژ و خشک‌کردن انجام می‌شود.این ماده ابتدا با فرایند هیدراتاسیون تولید شد. می‌توان آن را با حل‌کردن تری اکسید مولیبدن در هیدروکسید سدیم در محدوده دمایی 50-70 درجه سانتی‌گراد و سپس کریستال کردن محصول فیلتر شده تولید کرد. محصول خشک نهایی با حرارت دادن آن تا 100 درجه سانتی‌گراد به دست می‌آید.

 MoO3 + 2NaOH + H2O → Na2MoO4·2H2O

واکنش فوق واکنش تولید سدیم مولیبدات را نشان می‌دهد که در آن تری اکسید مولیبدن با هیدروکسید سدیم و آب واکنش می‌دهد.

سدیم مولیبدات

ویژگی‌ های شیمیایی و فیزیکی 

کاربرد سدیم مولیبدات

در ادامه به کاربردهای اصلی این ماده میپردایم:

سدیم مولیبدات در تصفیه آب

در فرایند تصفیه آب صنعتی، این ماده بر نیتریت سدیم ترجیح داده می‌شود. جایی که به دلیل ساختار دوفلزی آن پتانسیل خوردگی گالوانیکی وجود دارد. چراکه مولیبدات در غلظت کمتری از مولیبدات باعث کاهش قابلیت هدایت آب می‌شود. به‌ عبارت‌دیگر سدیم مولیبدات در محدوده 50 تا 100 ppm کارایی دارد، درحالی‌که، نیترات سدیم در غلظت حدود 800 ppm  باشد همان اثر را خواهد داشت. غلظت‌های پایین‌تر مولیبدات رسانایی پایین آب را حفظ کرده و بنابراین پتانسیل خوردگی گالوانیکی کاهش می‌یابد.

(Na2MoO4) در تصفیه آب، به‌عنوان یکی از بهترین مواد بازدارنده خوردگی در سیستم‌های خنک‌کننده با سیستم گردش باز و بسته آب، شناخته می‌شود.

اغلب در سطوح غلظتی پایین‌تر و همراه با سایر مهارکننده‌ها مانند فسفات‌های معدنی و آلی استفاده می‌شود. مولیبدات‌ها علاوه بر اینکه یک بازدارنده بسیار مؤثر در آب نرم و سخت هستند، از نظر حرارتی پایدارند و همچنین در حضور اکسیژن نیز عملکرد بسیار خوبی دارد. علاوه بر این، تصفیه با مولیبدیت برای محیط‌زیست ایمن‌تر است و در مناطقی که تخلیه فسفات و یا روی ممنوع شده، بهترین انتخاب است. در کاربردهای تصفیه آب صنعتی، سدیم مولیبدات نسبت به نیتریت سدیم بهترین محافظت در برابر خوردگی را ارائه می‌دهد. این ماده ، یک مهارکننده خوردگی غیرسمی و سازگار با محیط‌زیست برای حفاظت از سیستم‌های خنک‌کننده آب نرم بوده که جز بازدارنده‌های آندی طبقه‌بندی می‌شود، اما استفاده از آن نیاز به حضور اکسیژن یا دیگر عوامل اکسیدکننده در محلول دارد.

کاربرد به‌ عنوان بازدارنده خوردگی

کاربرد صنعتی و تجاری بازدارنده‌های خوردگی حاوی مولیبدات روزبه‌روز در حال افزایش است. مولیبدات از خوردگی فولاد کم‌کربن، مس و برنج در سیستم‌های آب مداربسته جلوگیری می‌کند. این ترکیب هم سازگاری بیشتری با محیط‌زیست دارد و هم به علت کارایی در غلظت پایین، از نظر اقتصادی مقرون‌به‌صرفه‌تر است.

مولیبدات در غلظت‌های مختلف بسته به شرایط محیطی کاربرد دارد. به طور مثال گاهی اوقات باتوجه‌به pH آب به غلظت بالاتری از مولیبدات برای محافظت از استیل در برابر خوردگی، نسبت به غلظت موردنیاز در آب مقطر، نیاز است.

مهار سدیم مولیبدات در آب‌هایی با ترکیب و pH متفاوت بررسی شده است. مزیت مولیبدات فراتر از مهار خوردگی فلزات آهنی است که از جمله آن‌ها می‌توان به ممانعت از خوردگی حفره‌ای و خوردگی فلزات غیرآهنی اشاره کرد.

سدیم مولیبدات یک بازدارنده خوری آندی غیر اکسیدکننده است. نیاز به نیترات را از طریق جریان بازدارنده با نیتریت آمین کاهش می‌دهد. در نتیجه مقاومت در برابر خوردگی جریان حاوی نمک کربوکسیلات را افزایش می‌دهد.

موفقیت در زندگی وابسته به داشتن اطلاعات ارزشمند از علم روز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *