داروهای ضروری در سفر کدامند؟

داروهای ضروری در سفر داروهایی هستند که احتمالات را در نظر گرفته و سفر را برای شما آسوده تر میکنند.

داشتن چک لیست برای بستن چمدان سفر، مسئله‌ای بسیار مهم است تا چیزی را قبل از عظیمت از قلم نیندازید. در این چک لیست، حتما باید مواردی از داروهای ضروری در سفر را هم بگنجانید و داروهای مهم که ممکن است در سفر لازمتان شوند را با خود به مقصد ببرید. پزشکی در زندگی کمک بسیاری به پیشگیری از مشکلات وخطرات احتمالی در سفر میکند. پس برای سفری آسوده تر، بهتر است در کنار رعایت سلامتی و بهداشت، اطلاعات پزشکی روزمره ی خود را نیز بالا ببریم.

داروهای ضروری در سفر

انواع داروهای بدون نسخه قابل حمل در سفر (داروهای OTC)

لازم نیست هرچه دارو در کمد داروهای‌تان است را در جعبه کمک‌های اولیه خود قرار دهید؛ بلکه بر اساس محلی که می‌خواهید بروید، داروهای مورد نیاز را بردارید. برای مثال اگر منطقه‌ای که می‌خواهید بروید، آب آشامیدنی سالم ندارد، حتما باید داروهای ضداسهال را با خودتان ببرید.

از جمله مهم‌ترین داروهای ضروری در سفر که باید به همراه داشته باشید، عبارت‌اند از:

داروهای ضد اسهال:

خوردن غذا در کنار جاده ها و غذاهایی که با مزاج شما سازگار نیستند میتوانند باعث اسهال شوند. قرص ضد اسهال لوپرامید در این مواقع مناسب است.

آنتی هیستامین‌ها (ضدحساسیت‌ها):

برای درمان آلرژی‌ها، آنتی‌هیستامین را در جعبه کمک‌های اولیه قرار دهید.

ضد تهوع و سرگیجه:

برای جلوگیری از تهوع و سرگیجه ناشی از دست اندازهای جاده‌ای، این داروها پیشنهاد می‌شوند.

دار داروی مسهل و ضد یبوست:

تغییر در برنامه غذایی و مصرف غذاهای مختلف باعث ایجاد یبوست می شود.

پماد ضد قارچ:

عفونت قارچی پوست  از جمله عفونت‌های شایع مناطق گرم در بین مسافران است؛ پس این کرم و یا پمادها در سفر مهم هستند.

پماد ضد باکتری:

برای جلوگیری از عفونی شدن بریدگی و یا خراش پوست، پماد ضدباکتری توصیه می‌شود.

داروی ضد درد و تب بر:

استامینوفن و یا ایبوپروفن را همراه خود داشته باشید.

داروهای ضروری در سفر

داروهای ضروری در سفر به کشورهای خارجی

ضروری است که در سفر به کشورهای خارجی داروهای مورد نیاز و داروهایی که برای حالات خاص و اضطراری ممکن است نیاز باشد، همراه داشته باشید. این داروها می‌توانند از جمله موارد زیر باشند:

  1. داروهای ضد اسهال: مانند لوپرامید که در صورت ابتلا به اسهال در سفر می‌تواند مفید باشد.
  2. قرص‌های الکترولیت: جهت جلوگیری از دچار شدن به دیشیدراسیون (کمبود مایعات) در مواقعی که دسترسی به آب و مایعات معمول ممکن نباشد.
  3. داروهای ضد دلپیچه: مثل هیوسین که در مواجهه با مشکلات دلپیچه مفید است.
  4. داروهای ضد تهوع: مانند متو کلوپرامید که در صورت تهوع و استفراغ ممکن است تجویز شود.

توصیه می‌شود قبل از سفر به کشورهای خارجی با سفارت یا سازمان‌های مرتبط در کشور مقصد تماس بگیرید و اطلاعاتی در مورد محدودیت‌ها یا ممنوعیت‌های دارویی در آن کشور به دست آورید. همچنین اگر داروی خاصی نیاز دارید، از یک نسخه پزشکی ترتیب دهید تا در صورت لزوم به مقامات مربوطه نشان دهید.

ضمناً توجه داشته باشید که مصرف داروها در طول سفر باید به توصیه و نسخه پزشک شما باشد و از مصرف خودسرانه داروها خودداری کنید. همچنین داشتن مدارک و اطلاعات داروهایی که مصرف می‌کنید (مانند نسخه پزشکی و اطلاعات دارو) در صورت نیاز به کمک پزشک محلی مفید خواهد بود.

چه داروهایی را نمیتوانیم با خود به سفر ببریم ؟

در کشورهایی مانند عربستان و امارات عربی متحده همراه داشتن داروهای مسکن و آرام‌بخش و داروهایی که برای وابستگان به مواد مخدر از سوی پزشکان ایرانی تجویز می‌شود، ممنوع است.

حمل یا استفاده چنین داروهایی، محکومیتی مشابه مصرف و حمل مواد مخدر دارد و دارندگان این داروها مورد مجازات‌های سختی قرار می‌گیرند.

در برخی دیگر از کشورها قوانین تا این حد سخت‌گیرانه نیست و معمولا به صورت عمومی توصیه می‌شود هر دارویی که در سفر به همراه دارید حتما نسخه پزشک متخصص را هم همراه داشته باشید.

اگر چه در این کشورها به صورت عمومی نسبت به داروهای مسکن یا سرماخوردگی و آرام‌بخش‌ها ممنوعیتی وجود ندارد اما گردشگران حرفه‌ای تاکید می‌کنند پیش از هر سفری از سفارت آن کشور در تهران در مورد ممنوعیت‌های دارویی آن کشور پرس‌وجو کنید و در صورتی که همراه داشتن داروی خاصی در سفر اجتناب‌ناپذیر است حتما اقدامات قانونی لازم را انجام دهید.

اما فارغ از محدودیت‌های قانونی برای حمل دارو، مصرف خودسرانه دارو در طول سفر هم مورد بحث پزشکان داروساز است.

نکات مهم برای همراه داشتن دارو در سفر

– بهتر است تمامی داروها را که همراه دارید با جعبه باشند تا هنگام مصرف دچار سردر گمی نشوید.

– نام تجاری داروها در سطح بین المللی ممکن است متفاوت باشد. پس نیاز است تا نام کلی داروها را بدانید.

– بروشوری که در داخل جعبه دارو وجود دارد را کامل مطالعه کنید تا از خطرات ،موارد منع مصرف و یا عوارض جانبی آن مطلع شوید.

– اگر دارای ناراحتی خاصی هستید قبل از مسافرت حتما با پزشک خود مشورت کنید.

– واکسیناسیون های لازم برای سفر را حتما انجام دهید.

رعایت نکات بهداشتی هنگام سفر

افراد باید از مصرف غذا در غذا‌خوری‌های بین راهی تا حد امکان خودداری کنند. در صورت نیاز از غذاهایی که سریع فاسد می‌شوند، مانند سالاد الویه، کباب کوبیده، همبرگر، سوسیس و کالباس استفاده نکنند.

اشخاص بهتر است غذاهای مصرفی در طول مسیر را در منزل تهیه کنند و به همراه خود داشته باشند. از غذاهای مناسبی که می توان بین راه مصرف کرد، باید به نان، پنیر و گردو یا سیب‌زمینی پخته شده اشاره کرد.

افراد باید توجه داشته باشند که از آب آشامیدنی معدنی برای نوشیدن استفاده کنند و از مصرف آب چشمه‌، قنات و رودخانه‌ها به طور اکید خودداری کنند و در صورت نبودن آب معدنی حتما آب را به مدت پنج دقیقه جوشانده و از قرص‌های هالو‌ژنه برای ضد عفونی کردن آن استفاده کنند.

رعایت نظافت و بهداشت شخصی ، مانند: شستن دست‌ها با صابون به ویژه قبل از صرف غذا هنگام مسافرت اهمیت بسزایی دارد. همچنین اشخاص برای اقامت باید توجه داشته باشند که از سکونت در مکان‌های غیر بهداشتی اجتناب کنند و در مکان‌هایی اقامت کنند که تحت نظارت هستند. موفقیت در زندگی وابسته به داشتن اطلاعات ارزشمند از علم روز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *