آنتی ویروس چیست؟

آنتی ویروس ( Anti Virus )، نرم افزاری است که مسئولیت پاکسازی و جلوگیری از ورود ویروس و عوامل مخرب به کامپیوتر را بر عهده دارد.

ویروس ها و برنامه های مخرب بدون اطلاع شما و از راه هایی مثل اینترنت، فلش مموری، بلوتوث، دیسک و …. ، بر روی سیستم و یا موبایل قرار گرفته و اجرا میشوند و در نهایت دستگاه را دچار اشکال می کنند ؛ کاهش سرعت سیستم، آسیب زدن به فایل های اجرایی، آماده سازی سیستم برای هک، قفل کردن اطلاعات و یا سرقت اطلاعات، برخی از آسیب های ویروس ها و بدافزارها هستند.

آنتی ویروس یکی از مهم ترین نرم‌افزارهای کامپیوتری محسوب می‌شود که بسیاری از کاربران و کارشناسان، استفاده از آن را الزامی می‌دانند.

آنتی ویروس

آنتی ویروس چگونه کار می‌کند؟

سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که آنتی ویروس چگونه دستگاه‌های شما را ایمن می‌کند؟ برای محافظت از کامپیوتر و اطلاعاتی که در آن دارید، اینکه فقط یک کاربر محتاط باشید کافی نیست! برنامه‌ی آنتی ویروس کدها و فایل‌هایی را که از طریق ترافیک شبکه برای شما ارسال می‌شوند، اسکن می‌کند. شرکت‌های سازنده‌ی برنامه‌های آنتی ویروس، پایگاه داده‌ی گسترده‌ای از ویروس‌ها و بدافزارها و… را که شناخته شده هستند، جمع آوری می‌‌کنند و نحوه‌ی شناسایی و حذف آن‌ها را به برنامه‌‌های آنتی‌ ویروس آموزش می‌دهند.

زمانی که فایل‌ها و برنامه‌های مختلف در حال ورود و خروج به سیستم شما هستند، آنتی ویروس آنها را با پایگاه داده خود مقایسه می‌کند و موارد یکسان یا مشابه را حذف می‌کند. از ویژگی‌های خوب آنتی‌ویروس‌ها می‌‌‌توان به این گزینه اشاره کرد که خاصیت آپدیت شدن خودکار دارند و دستگاه‌های شما را از بدافزارها و ویروس‌ها در امان نگه می‌دارند. برخی از این برنامه‌های آنتی ویروس بعد از شناسایی ویروس‌ها، برای حذف آنها از شما اجازه می‌گیرند. اگر اسکن خودکار را ترجیح می‌دهید، می‌توانید آنی ویروستان را به گونه‌ای تنظیم کنید که نرم‌افزار به طور خودکار ویروس‌های مخرب را شناسایی و حذف کند.

چگونه ویروس‌ها را تشخیص دهیم؟

یک ویروس کامپیوتری می‌تواند به برنامه‌های شما آسیب برساند، فایل‌ها را حذف کند و هارد دیسک شما را فرمت کند! همه‌ی این موارد منجر به کاهش عملکرد سیستم می‌شوند؛ زمانی که متوجه هر یک از مشکلات زیر در سیستم خود شدید، به احتمال زیاد سیستم شما آلوده به ویروس شده است.

ویژگی یک آنتی ویروس خوب چیست؟

با پیشرفت روزافزون ویروس‌ها و سایر تهدیدات بدافزاری، بسیار مهم است که کاربر دستگاه‌های هوشمند خودش را به روز نگه دارد تا از خطرات احتمالی جلوگیری کند. بنابراین باید در هر زمان بهترین آنتی‌ویروسی که شناسایی می‌کنید را مورد استفاده قرار دهید. برای اینکه بدانید کدام آنتی ویروس مناسب‌تر است، ابتدا باید با ویژگی‌های آن آشنا شوید. امروزه چندین نرم‌افزار ضدویروس در بازار موجود است اما این‌که این آنتی ویروس‌ها با سیستم شما سازگار باشند و توان پاک‌سازی سیستم شما را داشته باشند، اهمیت بالایی دارد. در ادامه به چند ویژگی یک آنتی ویروس خوب اشاره می‌کنیم:

شناسایی و حذف بدافزار با آنتی ویروس

هر برنامه ضدویروس باید بتواند انواع مختلف ویروس و بدافزار را به صورت فشرده و غیرفشرده شناسایی کند. بنابراین اولین و مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده برای انتخاب یک آنتی‌ویروس خوب، شناسایی انواع ویروس‌ها توسط آنتی ویروس است.

Firewall

یک فایروال یا دیواره آتش قدرتمند به شما کمک می‌کند تا از تهدیدات ورودی محافظت کنید. تعداد کمی از برنامه‌های آنتی‌ویروسی پس از ریشه‌کن کردن تمام تهدیدات با کمک یک فایروال می‌توانند امنیت مداوم سیستم را تضمین کنند. (فایروال‌ها نیز یکی از لایه‌های دفاعی هستند که علاوه‌بر استفاده در سیستم‌های شبکه‌های سازمانی، قابلیت استفاده در سیستم‌های شخصی را نیز دارند.)

اسکن ویروس توسط آنتی ویروس

یکی از ویژگی‌های دیگر یک آنتی ویروس خوب، اسکن خودکار در فواصل منظم است، در واقع یک آنتی‌ویروس‌ خوب باید به ‌طور خودکار اسکن ویروس را در فواصل منظم انجام دهد تا مطمئن شود سیستم از همه تهدیدات در امان است. این‌کار به شما کمک می‌کند تا تمام تهدیدهای جدیدی را که به کامپیوتر شما وارد شده‌اند، ردیابی کنید.

محافظت از هویت

سارقان آنلاین با به کار بردن ترفندهایی، دسترسی آسان‌تری به هویت پرسنل شناخته‌شده و ناشناخته دارند. آنها از این اطلاعات برای منافع شخصی خود استفاده می‌کنند. بنابراین یک آنتی‌ویروس خوب باید با هر بار وارد کردن اطلاعات کارت اعتباری یا اطلاعات بانکی، آن‌ها را تایید و به صورت آنلاین وارد کند. در این صورت سیستم شما ایمن خواهد بود.

پشتیبان‌گیری

هنگامی که رایانه شما مورد حمله قرار می‌گیرد، بهتر است نسخه پشتیبان تهیه کنید. هر آنتی‌ویروس به‌طور پیش فرض از این ویژگی برخوردار است و در صورت برطرف‌شدن مشکلات، به شما در بازیابی آن بکاپ‌گیری کمک می‌کند.

محافظت از ایمیل

ایمیل‌ها می‌توانند حاوی ویروس باشند (به خصوص ایمیل‌هایی که حاوی فایل‌های پیوست هستند). گاهی اوقات بازشدن یک ایمیل یا فایل پیوست آن، ممکن است مهم‌ترین عامل آسیب‌رسانی به کامپیوتر شما باشد. در چنین حالتی، آنتی‌ویروس، کامپیوتر شما را از قربانی‌شدن در اسکن و برنامه‌های فیشینگ محافظت می‌کند.

محافظت از شبکه‌های اجتماعی

امروزه با گسترش فضای مجازی، افراد زیادی از شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک یا توییتر استفاده می‌کنند. استفاده از فیلترشکن ها و پروکسی های مختلف موجب می‌شود که هکرها، ویروس یا بدافزاری را به کامپیوتر یا دستگاه شما وارد کنند. بنابراین یک آنتی‌ویروس خوب باید با شناسایی کلاهبرداری فیشینگ ازطریق فیس‌بوک یا یک لینک مخرب توییتر، هشدارهایی را برای کاربر ارسال کند (یعنی سایت‌هایی با آدرس‌های مشابه آدرس شبکه‌های اجتماعی که با ورود به آن‌ها، به افراد مخرب اجازه می‌دهیم فایل‌های بدافزار را به سیستم ما وارد کنند).

نشانه‌های وجود ویروس روی سیستم

ویروس‌های کامپیوتری دقیقا مانند ویروس بیماری‌زای آنفولانزا که در بین انسان‌ها رواج دارد، عمل می‌کنند؛ مسری هستند و با تکثیر و انتشار در سراسر سیستم عامل برای عملکرد دستگاه شما اختلال ایجاد می‌کنند، سیستم شما نسبت به قبل به استراحت بیشتری نیاز دارد و انجام ساده‌ترین کارهای روزانه برای سیستم دشوار محسوب می‌شود.

آنتی ویروس

اهمیت نصب آنتی ویروس

وقتی صحبت از اطلاعات شخصی می‌شود، حفظ امنیت یک نگرانی اساسی است. اگر کسی به اطلاعات شما دسترسی داشته باشد و از آن استفاده کند، عواقب آن بسیار شدید خواهد بود. امنیت اطلاعات به سه حوزه اصلی زیر مربوط می‌شوند:

برخی از خطرات امنیتی ناشی از احتمال سوء استفاده عمدی از کامپیوتر توسط متجاوزان از طریق اینترنت است. برخی دیگر خطراتی هستند که حتی اگر به اینترنت وصل نباشید با آنها مواجه خواهید شد (مانند خرابی هارد دیسک، سرقت، قطع برق). خبر بد این است که احتمالاً نمی‌توانید برای هر خطر احتمالی برنامه ریزی کنید اما خبر خوب این است که می توانید با نصب یک آنتی ویروس خوب تمامی مشکلات مربوط به بدافزارها را تا حد زیادی رفع کنید.

کلام آخر

آنتی ویروس یکی از فن آوری های رایانه و برنامه‌ای کامپیوتری است. این برنامه برای جلوگیری، شناسایی و حذف بدافزارها به کار گرفته می‌شود. هر چقدر ویروس‌ها قوی‌تر شدند، آنتی ویرو‌س‌ها نیز توسعه پیدا کردند، به طوری که هم اکنون انواع و اقسام نرم افزارهای ضد بدافزار در بازار موجود است. اطلاعات ارزشمند در زمینه دانستنیهای روز به ما در خرید بهترین آنتی ویروس ها کمک میکند .کاربرانی که از چندین سیستم عامل استفاده می‌کنند و مدام در حال وبگردی هستند، باید از یک آنتی ویروس خوب برای دستگاه‌های خود استفاده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *