کبد چرب چیست؟

کبد چرب یکی از شایع‌ترین بیماری های کبد است. که به دلیل تجمع چربی در آن ایجاد می‌شود. که با نام استئاتوز کبدی نیز شناخته می‌شود، زمانی اتفاق میفتد که چربی در کبد تجمع پیدا کند.

بد به عنوان یکی از اعضای اصلی سیستم گوارشی و سیستم ایمنی بدن، وظایف مهمی را انجام می‌دهد. این عضو بزرگ در داخل شکم و در قسمت راست بالا از شکم واقع شده است.ما با داشتن این اطلاعات پزشکی روزمره میتوانیم بهتر سلامتی و بهداشت خود را مدریت کنیم. موفقیت در زندگی وابسته به داشتن اطلاعات ارزشمند از علم روز است.

علائم آن چیست؟

این بیماری علائم و نشانه‌های مختلفی دارد. ممکن است همه این علامت‌ها را نداشته باشید و حتی گاهی متوجه نشوید که به این بیماری مبتلا شده‌اید. عبارتند از:

کبد چرب

با انواع این بیماری بیشتر آشنا شوید

این بیماری به دو شکل اصلی دیده می‌شود. علت ایجاد هر یک متفاوت بوده و عامل خطر آنها از هم مجزا است.

بیماری کبد چرب الکلی (ALD)

این بیماری مرتبط با الکل (ALD) قابل‌پیشگیری است. این بیماری معمولاً با مصرف دائم الکل ایجاد می‌شود. ALD می‌تواند مشکلات جدی برای شما ایجاد کند. برخی از این مشکلات عبارت‌اند از:

تورم کبدی:

تورم کبد علامت مشخصی ایجاد نمی‌کند، اما ممکن است احساس درد یا ناراحتی در سمت راست بالای شکم داشته باشید

هپاتیت الکلی:

این نوع بیماری هم موجب تورم در کبد می‌شود. همراه با این تورم مشکلاتی نظیر، تب، تهوع، استفراغ، درد شکم و زردی (زرد شدن پوست و چشم‌ها) نیز ایجاد می‌شود

سیروز الکلی:

این مشکل به علت ازدیاد آسیب سلولی در بافت کبد شما رخ می‌دهد و می‌تواند علائمی مانند تجمع زیاد مایع میان بافتی در شکم (Ascites)، فشارخون بالا در عروق کبد، خونریزی داخلی، تغییر الگوی رفتاری و گیجی، بزرگی طحال و نارسایی کبدی که می‌تواند کشنده باشد.

 غیر الکلی (NAFLD):

نوعی از بیماری که به علت عاملی غیر از الکل مانند ژنتیک، چاقی، دارو و غیره ایجاد می‌شود. این نوع از بیماری ارتباطی با مصرف الکل ندارد. از هر سه بزرگسال، یک نفر و از هر ۱۰ کودک یک نفر ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. علت دقیق ایجاد این نوع از بیماری مشخص نیست. اما در افراد چاق و دیابتی بیشتر دیده می‌شود.

انواع گریدهای این بیماری :

این بیماری دارای ۴ مرحله است که از گرید ۱ تا ۴ طبقه‌بندی می‌شوند و می‌تواند طی ۴ مرحله پیشرفت کند:

کبد چرب گرید ۱ (کبد چرب ساده):

در گرید ۱ چربی اضافی در کبد تجمع پیدا می‌کند. اگر بیماری از گرید ۱ پیشرفت نکند، تقریبا بی‌ضرر است.

کبد چرب گرید ۲ (استئو هپاتیت):

 در گرید ۲ علاوه بر چربی اضافی، التهاب نیز در کبد وجود دارد.

کبد چرب گرید ۳ (فیبروز کبدی):

التهاب در کبد باعث ایجاد زخم شده است. التهاب مداوم باعث ایجاد اسکار در کبد می‌شود. اما کبد هنوز می‌تواند عملکرد طبیعی داشته باشد.

کبد چرب گرید ۴ (سیروز کبدی):

زخم کبد به طور گسترده‌ای گسترش یافته است. سیروز یک بیماری بالقوه تهدیدکننده زندگی است که می‌تواند باعث نارسایی کبدی شود و معمولا غیرقابل برگشت است. به همین دلیل بسیار مهم است که از پیشرفت آن جلوگیری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *