شرکت گوگل چگونه پدید آمد؟

شرکت گوگل یکى از بزرگترین شرکت هاى فن آورى جهان است، که به خصوص به واسطه ى موتور جستجوگر گوگل در سراسر جهان شناخته شده است.

گوگل (Google LLC) یک شرکت فن آوری های رایانه اى چند ملیتی آمریکایی مى باشد و در زمینه خدمات و محصولات مرتبط با اینترنت فعالیت دارد که از جمله آنها میتوان به فن آوری های تبلیغاتی آنلاین (Online advertising)، موتور جستجوى وب (Web search engine)، رایانش ابری (Cloud computing)، نرم افزار (software) و سخت افزار (hardware)  اشاره کرد. دانستن اطلاعات ارزشمند از موفقیت در زندگی سایرین، به پیشرفت ما نیز کمک میکند.

شرکت گوگل

تاریخچه گوگل

آغاز گوگل به عنوان یک پروژه تحقیقاتی متعلق به دو دانشجوی دکتری با نام‌های سرگی برین و لری پیج در دانشگاه استنفورد در سال ۱۹۹۸ بود. در ابتدا از دامنه google.stanford.edu برای موتور جستجویشان استفاده می‌کردند. اما در تاریخ ۱۵ سپتامبر ۱۹۹۷، دامنه google.com ثبت شد و در ماه سپتامبر سال ۱۹۹۸، اولین دفتر کار گوگل رسماً به کار افتاد و این شرکت به طور رسمی ثبت شد.

در دوران ارتباطات و اطلاعات، توانایی دسترسی به اطلاعات دریایی بزرگی از اطلاعات را فراهم می‌کند. حتی اگر به دنبال اطلاعات ساده یا جزئی درباره علم و دانش جدید باشید، موتور جستجوی گوگل به سرعت و دقت بیشترین اطلاعات را برای شما فراهم می‌آورد.

این پیشرفت‌ها و امکانات بزرگ را به دانشمندانی بدهکاریم که با دانش خود و رویکرد به آینده، این امکانات را برای ما ایجاد کردند. آنها به عنوان “مردان گوگل” شناخته می‌شوند.

طراحی لوگوی گوگل

لوگوی گوگل در انواع مختلفی برای شناسایی و معرفی موتور جستجوی این شرکت استفاده می‌شود. از زمان تغییر نام از “بک راب”، گوگل چندین نسخه از لوگو را معرفی کرده است. در سال ١٩٩٨، اولین نسخه از لوگو توسط سرگی برین با استفاده از نرم‌افزار GIMP طراحی شد.

لوگوی گوگل با تغییرات کوچک در طی سال‌های ١٩٩٩ تا ٢٠١٣ توسط طراح گرافیک به نام روت کدار (Ruth Kedar) طراحی شد. این لوگوی ساده از معروف‌ترین لوگوها در جهان، به ویژه در دنیای وب، به شمار می‌رود و در کنار سادگی دارای ترکیب رنگی خاصی است.

روت کدار، طراحی که این لوگو را توسعه داد، می‌گوید: “ما از فرمولی خاص برای رنگ‌بندی استفاده نکردیم، به همین دلیل ترکیبی از رنگ‌ها در لوگو مشاهده می‌شود. ما در طراحی لوگوی اصلی به پایان رسیدیم، اما به جای پیروی از الگوهای معمول، یک رنگ ثانویه (رنگ سبز) را در حرف “L” قرار دادیم که این نمایشگر ایده‌آلی را به ما ارائه می‌دهد که گوگل از مسیرهای رایج پیروی نمی‌کند.

گوگل چگونه نام گذاری شد؟

لری پیج و سرگى برین در ابتدا موتور جستجو جدید خود را بک راب (BackRub) نامگذاری کردند، زیرا در این سیستم برای تأیید اهمیت یک وب سایت، لینک هایى که به این سایت از سایت هاى دیگر داده شده را بررسی مى کردند، در واقع بک لینگ ها را معیار قرار مى دادند. ولى در نهایت، آن ها نام موتور جستجوگر خود را به گوگل (Google) تغییر دادند، نکته جالب این است که طبق شواهد نام این موتور جستجوگر مشهور جهان، ناشى از هیجى نادرست کلمه گوگول (googol) بوده است که به معنای «یک عدد یک و صد صفر جلوی آن» است.

این نام توسط میلتون سیروتا پسر خواهر ادوارد کاسنر ریاضیدان آمریکایی اختراع شده و در کتاب «ریاضیات و تخیل» نوشته آمده است. هدف لری و سرگئی از انتخاب این واژه این بود که نشان دهند قرار است کاری را به اجرا برسانند که هدف آن سازماندهی انبوهی از اطلاعات وب است.

اولین کارمند شرکت گوگل :

 ریگ سیلورستین (Craig Silverstein) که او نیز دانشجوی دکترای دانشگاه استنفورد بود. لری پیج و سرگى برینز  او  را به عنوان اولین کارمند استخدام کردند و او به عنوان مدیر فناوری گوگل در این شرکت فعالیت داشت، ولى در فوریه ٢٠١٢ میلادى از شرکت گوگل استفعا داد تا در آکادمی خان (Khan Academy) یک سازمانی آموزشی است که وب سایت هاى آموزشى با استاندارد بالا مى باشد، مشغول به کار شود.

شرکت گوگل

کارکنان ایرانی شرکت گوگل

امید کردستانی، معاون ایرانی گوگل

امید کردستانی مدیر ارشد بازاریابی گوگل و در سال 2014 مدیر تجاری این شرکت شد.

وی در ۱۹۶۳ در تهران متولد شد. پدرش می‌خواست امید، فردی بین‌المللی باشد، برای همین از همان کودکی دو زبان [پارسی و انگلیسی] را به او آموخت و برای کسب نتیجه‌ی بهتر او را به مدرسه‌ی کاتولیک ایتالیایی تهران فرستاد. امید تا چهارده‌سالگی در آنجا درس خواند؛ اما بعد از مرگ پدر به همراه مادر و برادرش ابتدا به انگلستان و سپس به شهر سن‌خوزه‌ی ایالات متحده آمریکا مهاجرت کردند.

امید کردستانی بعد از گرفتن لیسانس برق، به این نتیجه رسید مهندسی را به‌صورت عملی دوست ندارد و بهتر است از دید مهندسی‌ای که به‌دست آورده در امور تجاری استفاده کند. این شد که به دانشگاه کارآفرین پرور «استنفورد» رفت، فوق‌لیسانس خود را گرفت و در نت اسکایپ مشغول به کار شد. وی در سال ۱۹۹۹ نت‌اسکیپ را به مقصد شرکت نوپای گوگل ترک کرد و به‌عنوان یازدهمین کارمند به استخدام این شرکت در آمد. مصاحبه‌ی شغلی او در گوگل توسط لری پیج و برین انجام شد.

دکتر ترانه رضوی

دکتر رضوی فارغ‌التحصیل رشته پزشکی از دانشگاه جورج واشنگتن است و تخصص داخلی خود را در دانشگاه استنفورد تکمیل کرده است. وی پزشک تشکیلات مرکزی گوگل در ماونتین ویو (Mountain View) کالیفرنیا است.

سالار کمانگر

سالار کمانگر در سن ۲۲ سالگی به گوگل رفت و طی مدت هفت سال به یکی از کارمندان کلیدی این شرکت تبدیل شد. خلق سیستم تبلیغات گوگل توسط این مدیر جوان ایرانی تحت عنوان Google Adwords صورت گرفت.

مایک جزایری

مایک جزایری مدیر محصولات Google است. کار خود را در این شرکت از سال ۲۰۰۵ شروع کرد و موفقیت پروژه‌هایی چون گوگلاتاک (نرم افزار پیام رسان جیتاک) و پلتفرم رسانه‌های کروم از خدمات این فرد است.

شیرین اسکویی

شیرین اسکویی در تیم توسعه کاربری Google یکی از محققان ارشد و دارای سابقه است که توانستند آن را در قالب اپلیکیشن‌های سازگاز با اسمارتفون ارائه دهند. این مخترع ایرانی توانسته ابداعاتی را از سال‌های ۲۰۰۷ تاکنون برای این شرکت داشته باشد و از این جهت در لیست محققان برتر گوگلی باشد.

شمیم صمدی

شمیم صمدی مدیر بخش برنامه نویسی شرکت گوگل است. وی که مدیریت بخش برنامه‌ریزی تبلیغات این شرکت را برعهده داشت، هم‌اکنون موسس استارت آپ Stealth Ad Tech در نیویورک‌سیتی است.

مریم کامور

مریم کامور از محققان ارشد گوگل است وی ۱۷ اختراع در طول تصدی سمتش در گوگل به ثبت رسانده و هشت مقاله علمی از او چاپ شده است.

پریسا تبریز

پریسا تبریز متخصص امنیت رایانه ای است که از سال 2007 به استخدام گوگل درآمد. به او لقب شاهزاده امنیت را داده اند.

رضا بهروزفر

رضا بهفروز مدیر واحد مهندسی و مبدع کیبورد فارسی گوگل است که از سال 2004 در گوگل مشغول به کار است.

شرکت گوگل کجاست؟

ساختمان اصلی و مرکز شرکت گوگل در مانتین ویو، سانتاکلارا در کالیفرنیا نزدیک سن خوزه واقع شده‌است. ۲۳ مرکز گوگل در آمریکای شمالی واقع هستند. گوگل همچنین ۲۳ مرکز اروپایی، ۱۴ مرکز آسیایی، ۵ مرکز در خاورمیانه و ۳ مرکز در آمریکای لاتین دارد.

شرکت گوگل

محصولات شرکت گوگل

گوگل محصولات زیادی را در زمینه‌ی نرم‌افزار تولید کرده است که چند مورد آن عبارتند از:

برنامه‌های موبایل

سیستم عامل

برنامه‌های دسکتاپ

محصولات مربوط به نقشه

مردان گوگل به چه می اندیشند؟

پیش بینی آینده گوگل از زبان لری پیج

لری پیج: گوگل در آینده به عنوان هوش مصنوعی نهایی شناخته خواهد شد. با آخرین نسخه موتور جستجو، می‌توانیم دنیای وب را به طور کامل درک کنیم. قادر خواهیم بود دقیقاً همان چیزی که می‌خواهیم را پیدا کنیم و گوگل به شما نتایج دقیق و صحیح را ارائه می‌دهد. بدون شک، هوش مصنوعی ما قادر خواهد بود تا به همه سوالات شما پاسخ دهد.

در واقع، تقریباً همه چیز را می‌توان در جهان وب پیدا کرد. البته، ما هنوز به اهدافی که باید برسیم نیاز داریم، اما روز به روز به آنها نزدیک‌تر می‌شویم. اساساً این هدفی است که ما در حال کار بر روی آن هستیم.

اهداف بنیان‌گذاران گوگل از زبان سرگی برین

سرگی برین: در گوگل، ماموریت ما این است که اطلاعات مفید را در دسترس همه مردم در سرتاسر جهان قرار دهیم. در حال حاضر، ما بیش از یک میلیارد مدرک را در اختیار داریم که این یک منبع فوق‌العاده است. در تاریخ، هرگز امکان دسترسی به اطلاعات کل جهان در چند ثانیه وجود نداشته است، اما اکنون ما این دسترسی را داریم و برای بهبود این پروسه، باید راهی برای دستیابی سریع‌تر به اطلاعاتی که می‌خواهیم پیدا کنیم. این دقیقاً کاری است که ما در گوگل انجام می‌دهیم. آرزو دارم روزی فرا برسد که تمام افراد بتوانند به سرعت به هر نوع اطلاعاتی که نیاز دارند، دسترسی پیدا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *